הרצאתו של ד"ר יהודה ישראלי, פסיכולוג קליני ופסיכואנליטיקאי, שניתנה באירוע השקת הספר "האהבה הכי גדולה בעולם", מוצגת כעת באתר האינטרנט של "פורום תל-אביב של השדה הלאקאניאני הבינלאומי". מוזמנים לקרוא.
"בגב כריכת הספר 'האהבה הכי גדולה בעולם' מופיעה השאלה: האם אפשר שנממש את תשוקותינו ורצונותינו בלי שנסכן את הביטחון שבחיינו. השאלה הזו לא פוסחת על אף אחד מאיתנו וההתמודדות איתה תלויה באופן שאנחנו מבינים מה זה תשוקה. אני רוצה לדבר על הסיפוק שבתשוקה. כל תשוקה. מהי תשוקה? במה היא שונה מצורך? מדוע יש לנו אבחנה בין המשמעויות האלה של תשוקה וצורך? ואיך יתכן שבתשוקה יש תענוג שדומה לסיפוק אם תשוקה וסיפוק הם בעצם הפכים? תשוקה היא פרדוקסלית באופן שיש בה גם צורך וגם סיפוק.
לא תמצאו כלב אומר, אני אחכה קצת עם הבונזו ובינתיים אתענג קצת על התיאבון, אבל כל מלצר יודע שזמן ההמתנה למנה הוא חלק מחווית הסעודה. לא תמצאו כלב אומר זאת כי כלבים לא מדברים. לא רק שלא תשמעו את הכלב אומר שהוא נהנה מהתיאבון כי הוא לא מדבר עברית אלא שאין לו תאבון כי הוא לא מדבר. המילה תיאבון זאת המשגה שהשפה יוצרת. צורך זה מה שניתן לספק באופן גשמי כמו עם אוכל או פורקן מיני. הרעב שאינו ניתן לסיפוק פיזי, ואפילו לא מיועד לסיפוק פיזי הוא התשוקה."
תודה רבה!!!
תודה לך!